lørdag den 30. april 2011

Sommerlækkert loppefund


Mønster og farver er helt perfekte. Minder mig om vandmelon og solstråler.

Når mønsteret så oven i købet sidder på et vattæppe til 20 kr, ja så bliver man da sommerstemt. Elsker genbrug!!


fredag den 29. april 2011

Krealiv - hvor blev du af??

Danske stile, pensum og karakterer har været altopslugende i denne uge. Livet som lærer har virkelig trukket tænder ud, og den lille resttid, der har været er blevet brugt på børn eller lange lure på sofaen af den slags, der vist burde kaldes "en oldefar". Eneste trøst har været en kinaboks til frokost den anden dag, og så at man kunne sidde ude og arbejde. Åh påskeferie kom igen!!
Håber weekenden kommer til at byde på lidt kreari, mon ikke, der er kommet en pakke fra Stof og Stil, den skal lige hentes på posthuset, og så skal der sys. Der mangler bukser på hylderne rundt omkring ved ungerne, så en stak af den helt lette slags med ribkanter må vist blive weekendens projekt.
Go weekend til jer andre, det kunne tyde på, at der skal produceres goodies til forårsmarkedet rundt omkring i bloglandia.

søndag den 24. april 2011

Uglesmæk - nyt design

Har egentlig ikke uglet så meget, selvom dillen har været over bloglandia gennem et stykke tid, men da jeg i dag skulle sy nye smækker til min søn, opstod disse kære ugler pludselig. Modellens form tog ligesom magten, og ugler blev skabt. Har her syet dem i en blå og en lilla udgave bare for lige at konstatere, at modellen var lige god, om man var Ida eller Emil...


Oldemor-tæpper og yndlingspuder


For nogle måneder siden syede jeg nye puder til min sofa, og ugen efter fandt jeg så dette tæppe i min lokale genbrugs for sølle 35 kr. Et scoop i sig selv, og når det så oven i hatten passede perfekt uperfekt til mine puder var jeg en lykkens pamfilius.


Siden da har jeg ønsket at lave et lignende tæppe, men jeg har aldrig lært at hækle. Så nu har jeg været i træningslejr i påskeferien, og det er lykekdes mig at lære at hækle oldemorfirkanter :-) :-)
Her er de første fire (øhm der ligger nu også nogle stykker i kurven, som ikke er blevet helt så heldige...). Ja så mangler der kun godt og vel 200 før jeg har et helt tæppe at varme mig ved....

lørdag den 23. april 2011

Stoffer på udsalg

Fulgte et link til xo ein dings fantastiske stofshop, og det kan varmt anbefales!! Der er retroguf i alskens farver og oven i købet i pænt store stykker. Prøv det!!

Hvad påskeharen bragte ind...



Det er påskesøndag, og se hvad påskeharen bragte ind...Påskeharen hviskede også lige moren i øret, at den havde købt disse kære æg i Brugsen til en tier stykket og klippet bogstaver i lækkert papir fra Tiger og limet det  hele på med decoupagelim. Sød påskehare og lækkert med søndagsslik...nyt koncept for mine unger. Håber påskeharen gemmer æggene til næste år...

fredag den 22. april 2011

Vinder af give away - moi !!!

Ja så så jeg jo lige, at jeg havde vundet en give away hos frøkenmus. Juhuu, føler mig meget heldig, er ikke normalt typen, der vinder noget som helst. Det har min søster altid klaret...men i bloglandia kan alting ske...

Se her, dette tæppe skal pryde mine skovture og græsplænestunder i denne sæson...glæder mig!


Og tusind tak til søde Gitte - frøken mus for, at hun vil begave mig på denne måde!!

Fødselsdag i hytten

Min nu 2-årige Villum havde fødselsdag i går, så den stod på masser af fødselsdagstraditioner og familiebesøg. Han blev vækket med morgensang og var total forundret over de flag og balloner, der i nattens løb var dukket op på hans seng. Det er en tradition, vi har haft, siden vores ældste datter holdt sin første fødselsdag for snart 9 år siden, så det er blevet gjort nogle gange og altid med stor succes. Efter vækning var der gaver og hyggelig morgenmad:


Med de her på menuen: Arme riddere

Senere på dagen kom familien og vi fik bolledreng, lagkage og disse skønne spøgelseskager, som min datter hjalp med at lave. De er da bare så nuttede, og børnene syntes de var lækre. Der var guf på toppen, så meget søde og fedtede var de i hvert fald...

Vi var i haven hele dagen, og trak først ind i huset kl. halv ti. Det er da fantastisk på en aprilsdag! Alt i alt en superdejlig dag!!

onsdag den 20. april 2011

Nyt af gammelt


Blev inspireret af hende her til at beholde yndlingsbukserne i skabet - også selvom de stumpede. Tildes yndlings- blev klippet af, og så kom der rib på, og vupti smarte knickers til gode forårsdage opstod.

Også en ødelagt Villervalla-kjole fra kusinen kom under saksen. Den blev syet ind og forkortet og blev til en lækker trøje til Villum.

I alt højst en times syning og to stykker tøj til hylderne var klar. Kan godt li at "genbruge" på den måde. Der er gode penge at spare, og børnene kan beholde de gode ting lidt længere.

tirsdag den 19. april 2011

Smilefunktion



Har afprøvet mit nye kameras smilefunktion - med meget stor succes, hvis jeg selv skal sige det. Denne smækling er min meget snart (om to dage) 2-årige søn Villum, som skulle i bad, men som inden da nåede at stikke ud i haven og tage en tur på sin traktor i bar røv og strømpe-fødder.

Forår alle vegne

Måtte bare vise denne lækre retro keramikvase, som jeg har loppet mig til for en 20'er. Jeg elsker den. Farven, formen, de små udstansninger. Det hele simpelthen. Og når der så kommer påskefarvede tulipaner i, får man virkelig foråret ind i stuen.


På jagt i haven med nyt kamera, afsløredes det, at min have er gået fra at være parklignende (som der stod i salgsopstillingen) til skovlignende på de 8 år, vi har ejet den. Vi har ladet haven gro, både af lyst og nød, og i dag ser den sådan ud - også selvom vi bor i parcelhuskvarter.


mandag den 18. april 2011

Påskebukser i eget mærke


Min symaskine kører igen. Hurra! Har været savnet. Jeg har været decideret rastløs i de uger, hvor den strejkede. Resultatet blev et par påskebukser (hvis der er noget, der hedder det...) til ældste-datteren. Hun er 9 år, og en Pippi-pige langt ind i sjælen. Hun elsker hjemmesyet tøj i farver og striber, nogle gange er sammensætningerne meget originale, andre gange hmmm...knap så heldige. Til gengæld tager jeg hatten af for hendes personlige stil.

Denne gang er de med "mors eget mærke", som hun udbrød med stor glæde. Ja lidt stolt af sin mor er hun i hvert fald.

Posten har leveret mine "mærker". De er lyseblå og røde og bare enkle og fine!!!




Nyt Kamera - en slags voldforkælelse


I dag har jeg fået nyt kamera, og jeg er så GLAD!! Hele familien har været på hyggetur til Viborg i skønt skønt vejr, og minsandten om der ikke faldt et kamera af til mig fra min søde mand. Farven er lækker girlie, og det passer godt til en familie, hvor det er tøserne, der er fortograferne. Skal nu bruge aftenen på alle dimserne i kassen...

søndag den 17. april 2011

Flere knager - orden står næst på ønskesedlen!


Var forbi Netto, hvilket resulterede i indkøb af 20 stk farvede knager (150 kr i alt, det var jo nærmest tyveri, når man sammenligner med priserne ved Rie Elise Larsen og House Doctor). Der er altså blevet indkøbt næsten 50 (ja du læste rigtigt!!) farvede knager til mit hjem i denne uge. Det er jo nærmest sygt, men når man nu altid står og mangler ca. 50 knager til jakker, trøjer, regntøj osv. i en familie med fire børn, så er det da ikke så sygt. Er det vel? eller...måske lidt. Næste punkt er jo så at få hængt dem op, det må være et påskeferie-projekt!! Og efter det, kommer orden...

Ferie - overskud, hygge og kreari

Endelig kom ferien!! Ugen op til ferien var en rigtig killer med lærerfyringer og offentliggørelse af eksamensfag, i det hele taget en alt for lang uge med alt for mange følelser. Æv, men jeg har stadig arbejde og mht. eksamener slap jeg nådigt, så jeg er GLAD. Derudover faldt min ældste datter af en hest fredag eftermiddag, så vi kom virkeligt skæv ind i ferien med skadestuebesøg og et styk brækket arm i gips. Det bliver en laaang ferie for hende, men heldigvis er en Harry Potter lydbog blevet hevet hjem fra biblioteket til underholdning.


I dag har jeg loppet mig til et par fantastiske dynebetræk:
Tænker sommerbukser i det brune og natbukser i orange bæk-og-bølge-blomsterflor

Og har været i gang med at pimpe en udsalgfleece til min datter. Hun gider ikke rigtig pigefarver, men vil alligevel gerne have det piget, så dette her er vi blevet enige om. Sort fleece til 50 kr fra H&M med applikation af gulmønstrede stjerner:
Forfra...
...og bagfra
Tutten er vældig tilfreds, og jeg synes det er en let måde at få en personlig trøje, som man kan kende på knagen i skolen ved siden af de 22 klassekammeraters fleecetrøjer.


Om 20 minutter vækker vi Vilsen, og så drager vi mod mine forældres sommerhus til kaffebord og familiehygge. Dejligt!

mandag den 11. april 2011

Et styk indkøb af farveglæde

Havde tidligt fri og svingede lige min lille bil forbi Tiger på vejen hjem, og hvilken god bedrift!! De havde så mange lækre ting i alskens fantastiske farver, så jeg gik lige lidt amok, som I nok kan se. Glæder mig til at lave græsplænemønstrede gaver til min søn, når han snart bliver to. Derudover kommer origamipapir i forskellige mønstre helt sikkert under saksen i påskeferien.


Et close-up vil afsløre uundværlige ting som tennisbolde i anderledes farver, neonfarvet murersnor og de mest fantastiske farvede knager, som jeg egentlig har gået og sukket efter i laaang tid til mit bryggers, men som bare plejer at være alt for dyre, når de skal indkøbes i en mængde af 25 stk. Derudover er der frø til haven, sjove kort og et sted i bunken rødt tape med hvide hjerter. Glæder mig til farveladeglæde i hele hytten.

Min lille bil slog også lige et smut forbi Rema, hvor disse fantastiske stoffer og bånd, nærmest belv smidt i hovedet af mig. 40 kr for to meter stof og 10 for 5x5 m bånd, ja så kan Stof og Stil godt pakke sig....Alt i alt en god start på en dag med tidlig fri, eller dvs. jeg er jo lærer, så nu kalder både diktater og læseprøver på mig, men de skal klares ude på terassen med kaffe og forhåbentlig et par drenge, som gider lege uden de store kontroverser.

søndag den 10. april 2011

Haven - når den er bedst

Weekendens gode vejr har lokket os alle i haven. I går havde vi gang i træfældning og beskæring. Det gav store bunker smågrene, så indkaldt blev en flok børn, og så blev der lavet bål, popcorn og saftevand. Ahh..dejligt!!

Vi lod stamme og krone ligge, hvilket betød, at vores have lige nu er beriget med det bedste klatrestativ i byen! Og ikke nok med det, så kom vores datter og hendes gode ven og hentede os efter aftensmaden for at vise os deres "Alice i eventyrland-klatretræ". De havde simpelthen "pimpet" træet. Det ser så meget federe ud i virkeligheden, end jeg kan vise her. Det luner at se børn være kreative på så uforudsigelig en måde. Lige nu overvejer jeg at pimpe det yderligere med hæklede indslag og pomponer...men ved ikke rigtig om en mor skal blande sig i børns udfoldelser...

De to glade gardenartister


lørdag den 9. april 2011

Dagens lopper


En lille smuttur i de to yndlingsbikse gav dette afkast for 110 kr i alt. Den lille krukke foran har teksten Rohypnol. Øh hvem har sådan nogle på fine keramikkrukker?? Ret bizart!! Og derfor selvfølgelig uundværlig i samlingen.

mandag den 4. april 2011

Krise

Min symaskine er i stykker for anden gang siden jul, og jeg er i krise. KRISE!!


lørdag den 2. april 2011

Dagens loppefund

Jeg elsker loppis og hele følelsen af, at guldet befinder sig for regnbuens ende, eller lige på næste hylde. Her er dagens guld, for den nette sum af 10 kr. Jeg har noget med gult til mit køkken for tiden, og disse ting blender godt ind med gamle sager fra tidligere jagte. Se her:

Saltkar og kande er fundet i Sverige sidste sommer. De tre små krukker er fra min lokale genbrugs, og keramikskålen stammer fra Sydfrankrig, hvor den blev købt på min bryllupsrejse for over 10 år siden.